Проблема се появиява най-вече,като е на втора или трета скорост(мисля,че там най-много се осеща заради тягата-не исключвам и другите предавки и там сущо го има)-при ускорение м/у 2500 и 3000 забива,все едно си дърпам риязко крака от газта-като чели турбото спира за момент да работи или се запушва нещо-(крака ми е до дупка натиснал педала!!!!).След 3000 прдължава да ускорява нормално!Или за да се оправи си дърпам крака в тоя момент на забиване,и после пак натискам-мисля че се оправя така.Има и друго,че не всеки път го прави(око 70% до като карам го прави-мисля) !!!Един разбирач на дизелови алфи ми се качи в колата да кара,и ми каза че като я режел триябвало да припушва(няма никав дим отзад).Махнахме с него и кабела на дебитомера-ама никава промяна-плюс това колата харчи много икономично 5/100 и 8/100.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при ускоряване на 1.9 JTD-145
Collapse
X
-
и аз съм точно така. сякаш за момент самото турбо прекъсва, за части от секундата сякаш колата няма турбо, а е обикновена печка. и в следващия момент пак дърпа.. отдавна го забелязвам това, дано не е проблем де
Comment
-
Първоначално публикувано от albuss Покажи съобщениеи аз съм точно така. сякаш за момент самото турбо прекъсва, за части от секундата сякаш колата няма турбо, а е обикновена печка. и в следващия момент пак дърпа.. отдавна го забелязвам това, дано не е проблем де145 1,9 JTD[6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER
Comment
-
По принцип тези моторетки си имат един бъг - при резко ускоряване, на около 2700 оборота, има едно 'замисляне' за части от секундата. Доколкото знам, така е, защото тогава отварят уейстгетът, за да разтовари турбината и с ремап уж се изглаждали софтуерно нещата.
Подчертавам, че не става дума за 'забиване на предницата', а за лееко замисляне при ускоряването и то за части от секундата._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеПо принцип тези моторетки си имат един бъг - при резко ускоряване, на около 2700 оборота, има едно 'замисляне' за части от секундата. Доколкото знам, така е, защото тогава отварят уейстгетът, за да разтовари турбината и с ремап уж се изглаждали софтуерно нещата.
Подчертавам, че не става дума за 'забиване на предницата', а за лееко замисляне при ускоряването и то за части от секундата.145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеПо принцип тези моторетки си имат един бъг - при резко ускоряване, на около 2700 оборота, има едно 'замисляне' за части от секундата. Доколкото знам, така е, защото тогава отварят уейстгетът, за да разтовари турбината и с ремап уж се изглаждали софтуерно нещата.
Подчертавам, че не става дума за 'забиване на предницата', а за лееко замисляне при ускоряването и то за части от секундата.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
за турбото
Колеги, не разбирам много от коли, ама това внезапно забиване за няколко секунди над 2500 оборота (при което газта не реагира) ми го правеше турбото на Зетата (светваше ми и жълта лампичка "К" на таблото). Отидох на сервиза за турбини, тествахме колата с манометър май беше и като направи тоя проблем се оказа от неработещ датчик на налягането на турбината. Смениха го с нов и вече няма ядове.
Все си мисля че проблема и тук е същия, отиди на такава диагностика. Аз карах така сума ти време, но не бе приятно докато форсирам за да изпреварвам и се спъваше колата.
Успех!Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
добре, а ако се махне катализатора, предпоставка ли е, че ще се увеличи разхода? или е по-удачно да се рециклира?! а като казах рециклиране - успешно ли би било рециклирането на турбото?
и един въпрос към шоферите на 1,9 ЖТД - каква скорост сте развивали най-много? защо си мисля, че моите 190 км/ч са малко...
Comment
-
1. Махането на катализатора не вдига разхода.
2. Дали една турбина е за ремонт, рециклиране или смяна с друга преценяват в специализирания сервиз. Ако нямаш оплаквания от нея, си караш не не пипаш
3. По книга 146 жтд ги дават макс скорост 180+ малко. Повече не ти и трябват_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
-
-
Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
"No Comment! Just Alfa Romeo!", но моята що не може? нали уж е АлфаРомео... не че толкова ме е яд, само да не е от дебитомер или някоя дюза да прай нещо
(не че разбирам де...)
като ти погледна стрелката на горивото, да не би да бързаш за бензиностанция, че караш с над 200Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 08:08.
Comment
Comment